Cam cât de greu e să mănânci mic dejun în fiecare zi, de luni până vineri

După ce azi dimineață v-am dat-o la fileu pe Facebook, mă gândesc că frumos din partea mea ar fi să vin și cu o soluție. La veșnica problemă “eu nu pot să mănânc dimineața”.

În primul rând, asta e așa, cum să zic elegant… bull shlaha. Și îți dai seama de asta, vorba comentatorului Adrian, amintindu-ți de toate vacanțele în care te-ai trezit cu noaptea în cap ca să ajungi primul la luxuriantul mic dejun de hotel. Deci nu e că nu intră, e altceva. De multe ori, altceva ăsta înseamnă comoditate și lipsă de imaginație. Ți se pare că ai de ales între a te scula la 5 dimineața ca să faci quiche cu spanac sau a eșua în eternul bol de lapte cu fulgi, pentru care nu prea îți vine să precupețești efortul de a te da jos din pat cu 3 minute mai devreme.

Treaba e că între quiche și pufarine cu lapte e o plajă întreagă de posibilități. Trebuie doar să înveți să-ți folosești lenea creativ, deoarece este minunat să fii leneș. Pornind de la adevărul că un ou fiert tare rezistă bine merci la frigider timp de cinci zile, iată o variantă prin care poți continua să te bucuri de lenea ta, prinzând, în același timp, și startul.

0 Fierbi de duminică 5 ouă.

1 Tot duminică, pe înserat, cureți un ou, îl pui pe o farfurie, tai lângă el un castravete și o bucată de branza. Tragi peste farfurie o țiplă alimentară de-aia transparentă și pui farfuria la frigider. That’s Monday‘s breakfast.

2 Luni seara cureți un ou, îl pui pe o farfurie, cureți un ardei gras roșu, îl pui lângă ou și repeți manevra cu folia. Dimineață înhați două felii de pâine, cureți rapid un avocado (30 de secunde durează, dacă e copt), întinzi miezul pe pâine, tapetezi cu felii de ou fiert, pui sare, pui piper, ronț ardei alături. That’s Tuesday‘s breakfast.

3 Marți seara cureți un ou, îl pui pe farfurie, lângă un biloi de mozzarella scurs de zer, câteva măsline și o roșie întreagă, dar spălată. Iar cu folia. Dimineața scoți înfoliata din frigider, îi pui alături două felii de pâine, execuți roșia aia, arunci peste ea niște ulei de măsline și niște busuioc proaspăt. That’s Wednesday’s breakfast.

4 Miercuri seara, you know the drill, cureți un ou :-)) Îl toci mărunt și îl pui într-un castronel. Toci un fir de ceapă verde și îl pui lângă ou. Înfoliezi castronelul, cu totul. Dimineața desfaci o cutie de Făgăras. Arunci în ea oul tocat și ceapa verde. Pui niște sare. Înhați o felie de pâine și o linguriță. That’s Thursday’s breakfast.

5 Joi seara… cureți un ou. Îl înfoliezi așa cum e. Dimineața iei o felie de pâine, o ungi cu pastă de măsline, zisă și adeziv de rucola, iar deasupra frunzelor trântești niște ardei copt, din borcan. Într-o mână ții oul, în cealaltă, felia de pâine. TGIF.

 

 

Sharing is caring!