FOOD COACHING INDIVIDUAL

anna foodcoaching marti13 mici prima parte-46

Foto: Cătălina Zaharescu Tiensuu – http://www.kissthecook.ro/

1. E-MAIL

Totul începe cu un e-mail trimis de tine pe adresa ana@easypeasy.ro. Nu e musai să-mi spui mare lucru în mesajul inițial, pentru că oricum o sa vorbim, o să ne vedem, o să completăm fișe și chestionare 🙂 M-aș bucura, însă, să știu de la început care îți este obiectivul (“să slăbesc”, “să mă îngraș”, “să mănânc corect”, “să mă organizez mai bine în jurul farfuriei” etc.).

2. INFO

Odată ajuns e-mailul, eu îți întorc toate detaliile. Îți spun care sunt pașii și variantele de colaborare, ce e de făcut, de ambele părți, care sunt costurile.

3. Q.

Dacă decizi că ai nevoie de treaba asta, vei avea de completat un chestionar care mă va ajuta pe mine să am o imagine foarte fidelă a relației tale cu mâncarea și va constitui baza de lucru pentru ceea ce vom face împreună.

4. MEETING

După ce am confirmarea ta că ai completat chestionarul și că ești gata să începem, stabilim când și unde va avea loc prima noastră discuție. Dacă ești din București e simplu, ne vedem la față într-un loc public unde au, negreșit, ceva de mâncare. Sau măcar o cafea. Găsim o variantă de zi și oră care să fie ok pentru tine. Lucrez și în timpul săptămânii, și in weekend. Dacă nu locuiești în București, strămutăm întâlnirea inițială online. Înainte de întâlnire, e de ajutor să ții un jurnal alimentar de câteva zile, în care să notezi tot ce mănânci, fără cenzură.

La întâlnirea inițială discutăm verzi și uscate, ne măsurăm chimia (e important ca ea să existe). Vorbim și aplicat, pe marginea chestionarului completat și a jurnalului tău alimentar. Apoi vorbesc eu foarte mult, circa 2h. Despre schimbare, ce este, ce presupune, cum o abordezi ca să ai succes, despre mâncat corect, despre nutrienți, despre farfurie, despre meal planning (ce e aia, cum se face etc.) La sfârșitul șuetei ăsteia, vei fi în posesia tuturor informațiilor necesare și suficiente ca să te descurci singur, daca asta vei dori. Dacă vei vrea, totuși, să te descurc eu, urmează…

5. MEAL PLANNING

Planuri alimentare customizate (adică pentru tine, aplicate, izvorâte din preferințele tale și din stilul tău alimentar, deci nu șabloane), pe care eu ți le livrez în Inbox până vineri, pentru săptămâna care vine. Ai timp în weekend să-ți faci aprovizionarea, să te organizezi, să te gândești cum ai putea face să-ți facilitezi cât mai mult implementarea planului și, deci, alegerile corecte.

_
Planurile alimentare sunt detaliate până la ultima linguriță de ulei dintr-o salată. Ele conțin și indicații de regie despre cum să gătești una sau alta, cu link-uri la rețete, dacă e ceva mai complex decât “se ia, se pune”. Rețetele propuse sunt simple și rapide. Iar dacă nu vrei să gătești deloc, planul tău va conține mâncare din oraș, de la restaurante sau delivery services, de la mama sau de la mama soacră, practic, din orice sursă pe care mi-o indici ca resursă. Nu e panică, ne descurcăm în orice situație 🙂

_
Comunicăm pe tot parcursul lucrului nostru împreună, cât și cum simți. Nevoile de comunicare ale oamenilor diferă foarte tare. Am clienți cu care povestesc zilnic și clienți cu care vorbesc o dată pe săptămână. Eu sunt aici, mereu 🙂 Nu este obligatoriu să ne mai vedem în offline după prima întâlnire, dar o putem face oricând, dacă simți nevoia.

_
Rămâi în program atât cât vrei tu. Nici mai mult, nici mai puțin. Nu plătești în avans, nu ești legat prin nimic. Apreciez un “preaviz” de două săptămâni, dar nu îl cer. În general formăm relații și ne purtăm omenește. Nu am avut nicio situație tensionată din acest punct de vedere. Lucrurile decurg natural, lin, așa cum îmi place mie să fie totul în viață 🙂 Respectul (pentru mine, pentru tine, pentru ce facem împreună) e esențial și e singurul meu deal-breaker.