DESPRE FOOD TALKS și alte variante de food coaching

În curând se fac patru ani de când m-a răzbit fiorul micro-antreprenorial și m-am făcut food coach. Prin “super-laboratorul” meu de primenire a obiceiurilor alimentare au trecut circa 500 de cetățeni, o mică avere umană și o experiență din care am învățat, între altele, că uneori e nevoie de mai mult timp de contemplare a unei schimbări în alimentație. Așa încât atunci când iei o decizie în acest sens, să fii pregătit pentru nivelul de commitment pe care ea îl presupune.

Așa a apărut FOOD TALKS, noul program “explorator” de schimbare, care nu necesită commitment și hrănește curiozități.

Lucrurile se întâmplă astfel: eu lansez invitația în universul proxim și aștept sa se înscrie minim 12, ideal 15, maxim 20 de cetățeni interesați de alimentație, din orice motiv. Imediat ce ne-am strâns (ceea ce ar trebui să se întâmple până pe 12 martie ca să ne putem ține de timeline-ul stabilit, care zice că începem din 20), ne apucăm de treabă. Ne vedem o dată pe săptămână în mansarda localului SIMBIO din București și punem pe masă subiecte. Tot ce vă frământă legat de nutriție, organizare, obiceiuri alimentare și de gândire, schimbare, mind f*ck, blocaje, experiență personală, planuri de viitor… Cu curaj, vulnerabilitate și oleacă de umor, pornim împreună și vedem unde ajungem.

Formatul este interactiv, ceea ce e un fel pretențios de a spune că e o CONVERSAȚIE, vreau să vă aud pe voi, vreau să vorbiți între voi, vreau să găsim împreună soluții la ce vă macină. Pe parcursul celor 4 episoade, îmi doresc să vă dau informație pe pâine wasa, fără să ne ducem însă prea tare în zona mai “didactică” a workshop-urilor de conținut pe care le găzduiesc uneori.

Dacă la sfârșitul programului simțiți că sunteți într-un moment bun pentru o schimbare, puteți opta pentru una dintre variantele de food coaching din meniu (explic mai jos*). FOOD TALKS poate fi, deși nu este obligatoriu să fie, un preambul bun pentru așa ceva. Dar valoarea lui, în sine, este aceea de bucățică de dialog cu oameni smart și mișto, pe un subiect care vă intresează. În bani nu costă o mână și-un picior, m-am străduit ca, și din acest punct de vedere, commitmentul să fie cât mai mic, așa că în momentul de față e cel mai accesibil program al meu, din punct de vedere financiar.  Paranteză: aia cu”degrabă să dau bani pe ceva, ca să fiu mai motivat să fac treabă” e o buruiană, credeți-mă. Ar fi grozav să fie așa, și un pic groaznic (ne-am călca în picioare la sala de sport, toți posesorii de abonamente degeaba).

Iată și specificele:

Înscrieri până pe 12 martie 2018
SESIUNEA 1: Marți, 20 martie
SESIUNEA 2: Miercuri, 28 martie
SESIUNEA 3: Marți, 3 aprilie
SESIUNEA 4: Marți, 10 aprilie
Se întâmplă la SIMBIO, la mansardă.
Fiecare sesiune începe la ora 18:30 și durează 2h.
IMPORTANT: TOATE SESIUNILE FAC PARTE DIN ACELAȘI PROGRAM, conversația începe pe 20 maritie și se termină pe 10 aprilie.

Detalii pe mail, la ana@easypeasy.ro
_

*ALTE VARIANTE DE FOOD COACHING

 • FOOD COACHING INDIVIDUAL: Lucru unul la unul, cu om care are nevoie de ajutor pentru a-și atinge un obiectiv legat de greutate. Primești informațiile de care ai nevoie, suport și planuri alimentare săptămânale (meniuri concepute special pentru tine, care țin cont de preferințe, aversiuni, resurse, apetența ta pentru gătit etc.) Putem lucra și la distanță, nu este necesar să fim geografic aproape. Această variantă este potrivită pentru oameni care sunt mai puțin înclinați către o experiență de grup. Nu există o durată minimă la care trebuie să te angajezi. Mai multe informații aici: http://myfoodcoach.ro/cum-functioneaza/
 • PROGRAME DE GRUP: Se întâmplă trimestrial, aduc împreună oameni cu obiective similare legate de alimentație și îi însoțesc pe parcursul schimbării lor. Fiecare astfel de program debutează cu un workshop (în cazul grupurilor remote, acesta se desfășoară online), se creează apoi grupul de Facebook dedicat și continuăm într-o maniera similară lucrului individual, fiecare cetățean primind săptămânal un plan alimentar personalizat în funcție de nevoile și preferințele lui. Programele de grup sunt enervant de insistente în abordarea lor holistică, nu putem schimba obiceiuri alimentare fără să schimbăm obiceiuri de gândire. Se vorbește mult despe asta în cele 8-10 săptămâni în care lucrăm împreună. În programele de grup cunoști oameni faini și asta face ca tranziția către noua ta versiune (mai cumpătată și mai conștientă) să fie un pic mai ușoară și mai plăcută decât dacă te-ai înhăma la asta pe cont propriu. Poate de aceea sunt și cea mai populară variantă dintre toate soiurile de food coaching. Următorul program de grup din 2018 debutează, cel mai probabil, la finalul lunii aprilie. Fii cu ochii pe pagina de Facebook, acolo se anunță toate programele de grup.
 • WORKSHOPURI DE NUTRIȚIE ȘI PLANIFICARE A MESELOR: Punctuale și informative, pleci învățat și gata să te apuci de treabă. Rezumă într-o formă concentrată informațiile esențiale de care ai nevoie dacă vrei să folosești mâncarea în avantajul tău. Durează cca 7 ceasuri și se întâmplă întotdeauna într-o zi de weekend. Momentan nu am în plan un workshop nou, dar dacă e să fie, tot de pe pagina de Facebook afli primul.
 • WORKSHOPURI CORPORATE: Lucrezi într-o companie care oferă angajaților programe de wellness? Tu și colegii tăi ați vrea să aflați mai multe despre o alimentație corectă? Simți că ar trebui să prioritizați mai mult mesele? Că puteți mânca mai bine decât o faceți acum, dar nu știi cum? Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este da, întoarce tastatura invers, scutur-o bine de firimituri și trimite-mi un e-mail. Putem face lucruri faine împreună.
 • MUNCĂ VOLUNTARĂ: Încerc să dau înapoi lumii din ceea ce primesc. Mi-aș dori să am libertatea de a nu condiționa ceea ce pot face pentru un om de o recompensă financiară. Rareori este posibil acest lucru. Uneori fac workshopuri free, speed sessions unul la unul sau măcar un sfat (solicitat) și oferit gratuit către un om care are nevoie, dar nu își permite. Ținem aproape.
Sharing is caring!
 • 116
 •  
 •  
 •  
 •  
 •