Cele zece porunci

Despre mâncare se vorbește mult, în cuvinte puține și pretențioase. Pe care atâta le-am hârșit, că și-au pierdut și bruma de sens pe care o aveau la început. Vrem să mâncăm sănătos, echilibrat, vrem iaurt natural și dacă se poate lightNutriție [insert epitet steril aici], stil de viață, dar și dietăobiceiuri alimentare sănătoase sau măcar corecte, combinarea corectă a alimentelor, mâncatul conștient ș.a.m.d.

Dincolo de repetoriul semantic frugal care este norma oricărei conversații despre alimentație, sunt însă multe cuvinte adevărate. Folosiți-le pe alea. Fiți filosofii propriei farfurii. Gândiți afară din cutie, în vorbe simple și idei de bază. Cum ar fi astea zece:

1 Micul dejun să existe.

2 Legumele să facă jumătate din tot ce mănânci.

3 Pâinea să fie neagră, bună și puțină.

4 În fiecare zi să mănânci un fruct.

5 Carne roșie să fie o dată pe săptămână.

6 Apa să fie your drink of choice.

7 Gătitul să nu-ți ia mai mult de 30 de minute.

8 În oraș să mănânci ca acasă.

9 Ceea ce mănânci să îți placă.

10 Dimensiunea necuviinței zilnice să fie “3 degete”.

Nu vreau să fiu o arogantă mică, dar da, la asta se rezumă

TOT.