Despre mâncare se vorbește mult, în cuvinte puține și pretențioase. Pe care atâta le-am hârșit, că și-au pierdut și bruma de sens pe care o aveau la început. Vrem să mâncăm sănătos, echilibrat, vrem iaurt natural și dacă se poate light. Nutriție [insert epitet steril aici], stil de viață, dar și dietă, obiceiuri alimentare sănătoase sau măcar corecte, combinarea corectă a alimentelor, mâncatul conștient ș.a.m.d.
Dincolo de repetoriul semantic frugal care este norma oricărei conversații despre alimentație, sunt însă multe cuvinte adevărate. Folosiți-le pe alea. Fiți filosofii propriei farfurii. Gândiți afară din cutie, în vorbe simple și idei de bază. Cum ar fi astea zece:
1 Micul dejun să existe.
2 Legumele să facă jumătate din tot ce mănânci.
3 Pâinea să fie neagră, bună și puțină.
4 În fiecare zi să mănânci un fruct.
5 Carne roșie să fie o dată pe săptămână.
6 Apa să fie your drink of choice.
7 Gătitul să nu-ți ia mai mult de 30 de minute.
8 În oraș să mănânci ca acasă.
9 Ceea ce mănânci să îți placă.
10 Dimensiunea necuviinței zilnice să fie “3 degete”.
Nu vreau să fiu o arogantă mică, dar da, la asta se rezumă